Kimi razočaran, nije siguran za Njemačku

Šef Mattiaci još uvijek oprezan

Kimi razočaran, nije siguran za Njemačku

Kimi Raikkonen je svoj nastup na VN Velike Britanije završio u prvom krugu. Kako su se stvari razvijale i kako je sve moglo završiti, Finac je i dobro prošao. U bolnici je ustanovljeno kako je Kimi zaradio modrice na koljenu, članku, ali iz Ferrari kažu da ipak treba pričekati kada je pitanju Raikkonenov nastup na VN Njemačke.

"Na krivini broj pet sam izletio sa staze, kada sam pokušao da se vratim, udario sam u nešto. U tom trenutku je bolid odskočio i nisam mogao da ga kontrolišem. Šteta što je ovako završilo, nadao sam se većem broju bodova za ekipu, naravno da sam razočaran " kaže Kimi.

Njegov šef, Marco Mattiaci kaže ipak da njegov nastup u Njemačkoj ne treba uzimati zdravo za gotovo.

" Moramo biti 100 posto sigurni. Obavili smo preglede i tek u ponedeljak će situacija biti jasnija, znat ćemo da li Kimi nastupa u Njemačkoj ili ne. Ono što je sigurno, mehanički problem nije razlog njegovog neugodnog izlijetanja " kaže Marco Mattiaci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.