Kinezi stižu na 24 sata Le Mansa

Cilj je ulazak u Formulu 1

Kinezi stižu na 24 sata Le Mansa

M. Maksimović

Na ovogodišnjoj utrci 24 sata Le Mansa, po prvi put će nastupiti i jedna kineskia ekipa. Radi se o grupaciji KC Motorgroup Ltd koja je dosta ambiciozna. 

Šef ekipe Paul Ip tvrdi kako je ova ekipa osnovana sa jednim velikim ciljem, a to je ulazak u Formulu 1. Kinezi su se spominjali još prošle godine kao mogući ulagači u ekipu HRT-a, ali se to nije dogodilo. 

 

''KC Motorgroup sam osnovao samo sa jednim razlogom, a to je da jednog dana postanemo prva kineska ekipa u Formuli 1. Zahvaljujući trudu ljudi koji su radili na ovom projektu, mogu reći da smo sada za jedan korak bliže tom našem cilju. Za sada smo tu, nastupat ćemo u utrci 24 sata Le Mansa, a onda ćemo širiti dalje'', kaže direktor Paul Ip. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti