Kompanija Martini se vraća u Formulu 1

Najavljena saradnja sa Williamsom

Kompanija Martini se vraća u Formulu 1

Jedan od legendarnih sponzora u svijetu auto-moto sporta, talijanski kompanija Martini, po svemu sudeći postaje jedan od glavnih sponzora ekipe Williams.

Posljednjih mjeseci se ovu solucija spominjala u krugovima Formule 1, a trebala bi u skorije vrijeme biti potvrđena.

Pojedini izvori tvrde kako su obe strane postigle dogovor o potpunom rebrendiranju Williamsovog bolida,
koji će nositi boje Martinija. Pored Williamsa, ova kompanija vodila je razgovore i sa McLarenom i Ferrarijem, ali su se odlučili za Williams koji bi u sezoni pred nama trebao imati puno naziv Williams Martini Racing

Kompanija Martini se prvi put pojavila u Formuli 1 još 1972. godine, međutim vrlo brzo je uslijedilo povlačenje do 1975. godine i nove saradnje sa Brabhamom i prepoznatljivim crtama odnosno bojama na bolidima ove ekipe. Nakon Brabhama, uslijedila je saradnja sa Lotusom koja također nije dugo trajala. Novi povratak uslijedio je 2006. godine kada se reklama Martinija pojavalju na bolidima Ferrarija. Pored toga Martini je kao sponzor bio prisutan i u WRC prvenstvu gdje je sarađivao sa Lancijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.