Konačno radost i za McLaren

Whitmarsh: Ova pobjeda je bila potrebna timu

Konačno radost i za McLaren

Prolazak oba bolida kroz cilj na kraju inauguralne utrke u Austinu, kao i Hamiltonova pobjeda, bilo je od velike važnosti za McLaren prema riječima Martina Whitmarsha.

Tim može u potpunosti biti zadovoljan rezultatom oba vozača, a posebno time što je Hamilton uspio završiti utrku ispred Vettela koji je u velikom dijelu utrke imao najbrži bolid na stazi.

 

" Bio je to briljantan potez Hamiltona kada je uspio preteći Vettela, isto tako i Webbera prije toga. Ovo je bilo potrebno timu, svima nama puno znači ova pobjeda", izjavio Whitmarsh.

 

" Do sad nismo napravili tako dobar rezultat kao što smo očekivali, ali nakon ovoga možemo otići u Brazil sa visokim ciljevima i uzeti mjesto koje nam pripada."

 

McLaren je od druge pozicije konstruktora udaljen 14 bodova, a na Interlagosu imaju mogućnost osvojiti maksimalna 43 boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.