Kubica: Mediji moraju imati više poštovanja prema Schumiju

Prljave igre novinara

Kubica: Mediji moraju imati više poštovanja prema Schumiju

Sedmostruki prvak Formule 1 Michael Schumacher i dalje je u vještačkoj komi, a prema posljednjim informacijama iz bolnice u Grenobleu, Nijemac je u stabilnom, ali i dalje kritičnom stanju. 

Bivši vožač Formule 1, Poljak Robert Kubica izjavio je da se nada da će mediji imati poštovanja prema porodici i prijateljima Michaela Schumachera. Kubica je u sličnoj situaciji bio nakon povrede na reli utrci u februaru 2011. godine.

„Bio sam u sličnoj situaciji i znam da mediji znaju igrati prljavo u veoma teškom periodu za njega, njegovu porodicu i bliske prijatelje. Za sve u moto sportu sigurno nije bilo lak kraj prošle i početak nove godine. Želim mu sve najbolje i nadam se da će se oporaviti,“ izjavio je Kubica.

Nesreća Michaela Schumachera izazvala je veliku medijsku pažnju širom svijeta, a bilo je i priče da je jedan novinar prerušen u sveštenika pokušao ući u bolničku sobu povrijeđenog vožača.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.