Kubica: Moja karijera u Formuli 1 je završena

Poljak ostaje rally vozač

Kubica: Moja karijera u Formuli 1 je završena

Kako sada stvari stoje bez obzira na špekulacije koje traje od trenutka kada je teško stradao, Robert Kubica se neće vraćati u svijet Formule 1.

Nakon nesreće i oporavka, Kubica se okrenuo nastupima u rallyju i kako sam kaže karijera f1 vozača je završena.

" Imao sam priliku voziti Mercedesov simulator, nakon čega mi je postalo jasno kako zbog povrede ruke jednostavno ne bih mogao voziti bolid na uličnim stazama kao što su Monte Carlo, Singapur. Problem leži u rotaciji zglobova ruke. U uskom kokpitu ne mogu to kompenzirati kao što je to slučaj u rallyju više radim ramenima. Imao sam ponudu da testiram F1 bolide, dobro svakako bih uživao, ali ne bih mogao ići dalje od testiranja. Nažalost stvari su takve i moram priznati da mi teško pada gledati danas utrke Formule 1, zato želim biti što dalje od tog svijeta. Čovjek mora raditi ono što mu je dostupno " objasnio je realni Robert Kubica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.