Kvyat: Bodove u prvoj utrci nisam očekivao

Rus najmlađi osvajač bodova u F1

Kvyat: Bodove u prvoj utrci nisam očekivao

U sjeni odličnog nastupa Kevina Magnussena, diskvalifikacije Daniela Ricciarda i odustajanja Vettela odnosno Hamiltona, ostao je nastup mladog ruskog vozača Daniila Kvyata koji je u prvoj utrci uspio osvojiti bodove

Kvyat je bio deveti, dohvatio je dva boda i tako postao najmlađi osvajač bodova u istoriji Formule 1. Do sada je Vettel držao rekord nakon što je 2007. godine na VN SAD osvojio prve F1 bodove sa 19 godina, 11 mjeseci i 14 dana. Kvyat je do svojih stigao sa 19 godina, 10 mjeseci i 18 dana.

" Iza mene je jedno poprilično napeto popodne u Albert Parku koje se završilo na najbolji način. Osjećaj je sjajan, u prvoj utrci sam osvojio prve bodove. Start je bio haotičan, ali sam uhvatio pravi ritam i bio sam konkurentan. Bio sam blizu Vergnea, mogao sam možda i više napraviti, ali sam morao štediti gorivo.
Nisam vjerovao da ću u prvoj utrci osvojiti bodove i sada vjerujem da nas očekuje jedna dobra godina. Jako je važno da su oba bolida naše ekipe osvojila bodove" naglasio je Kyvat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti