Kvyat mora kompletirati testove za licencu

Rus u nedelju na stazi

Kvyat mora kompletirati testove za licencu

Mladi, 19-godišnji Daniil Kvyat će narednog vikenda, tačnije u nedjelju mora odraditi potrebnih 300 kilometara kako bi dobio potrebnu Super licencu.

Rus je ranije ove sezone odradio određeni broj krugova na stazi u Silverstoneu. Sa potrebnom licencom Kvyat će se naći u bolidu Toro Rossa u Americi i Brazilu.

" Prvo moramo odraditi test u nedjelju, kako bi dobio potrebnu licencu. Nakon toga smo planirali da vozi za našu ekipu na slobodnim treninzima u Americi i Brazilu, a onda slijedi zimski period gdje će on morati jačati kako fizički tako i psihički. U planu je i testiranja na simulatoru, sve kako bi se što bolje pripremio za narednu sezonu. Ja sam uvjeren da će on odraditi sve ono što je potrebno" rekao je šef ekipe Toro Rosso, Franz Tost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.