Kvyat spreman za Formulu 1

Rus je dobio potrebnu Super Licencu

Kvyat spreman za Formulu 1

Ruski vozač Daniil Kvyat je osigurao potrebnu Super Licencu za nastup u Formuli 1. Red Bull je organizovao dvodnevni test za budućeg vozača Toro Rosso, kako bi mladi Rus odvezao potrebnih 300 kilometara potrebnih za licencu.

Kvyat je odvozio i više nego što je trebalo, odradio je ukupno 102 kruga ili 402 kilometra, koristeći dvije godine stari bolid STR-a na stazi Misano.

" Odradio sam potrebnih 300 kilometara. Bolid nije bio kao onaj koji sam koristio na Silverstoneu ovog ljeta, ali je bio sličan njemu. Moj cilj je voziti uvijek kada je to moguće jer skupljam potrebno iskustvo, istovremeno nudim informacije inženjerima koje mogu biti važne za narednu godinu" kaže Kvyat koji je sezonu u GP3 seriji završio na prvom mjestu sa 168 osvojenih ispred Argentinca Regalie i Amerikanca Dalyja. Svoju priliku ove sezone u Formuli 1, Kvyat će imati na slobodnim treninzima u Americi i Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.