Ovo je najluđa kaciga u Formuli 1: Lando Norris je našao način da privuče pažnju
Foto - EPA

Zanimljiv odabir

Ovo je najluđa kaciga u Formuli 1: Lando Norris je našao način da privuče pažnju

M. Šljivak

Vozač McLarena Lando Norris nosit će na Velikoj nagradi Miamija zaista ludu kacigu.

Britanski vozač će se pojaviti s kacigom koja podsjeća na košarkašku loptu, a objasnio je i razlog što je odabrao baš ovakav dizajn.

"Gledao sam ljude kako igraju košarku i pomislio sam da bi izgled košarkaške lopte bio cool kao kaciga. Uradio sam to. Ima tu lijepih detalja, logo, moje ime i druge stvari", rekao je Norris.

Britanac je pred Veliku nagradu Miamija na šestoj poziciji u generalnom poretku. U prethodne četiri trke osvojio je ukupno 35 bodova i nada se da bi s dobrim rezultatima mogao nastaviti i na Floridi.

Vodeći u poretku Formule 1 je Charles Leclerc s 86 bodova, a slijede Max Verstappen s 59 i Sergio Perez s 54 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi