Latvala vodi u Walesu

Finac u borbi za prvu WRC pobjedu

Latvala vodi u Walesu

Nakon devete dionice postaje sve jasnije da bi Ford mogao postati pobjednik utrke. S najboljim vremenom u osmoj dionici Sebastien Loeb se smjestio na treću poziciju iza Solberga i to sa 3.9 sekundi zaostatka, dok mu je vodeći Jari-Matti Latvala pobjegao 26.1 sekundu.

"Nismo napravili mnogo promjena na automobilu, osim što smo izbalansirali zadnji kraj", rekao je pilot Forda, jureći svoju prvu pobjedu u WRC-u.


Mads Ostberg ostaje u borbi za podij, trenutno je na četvrtoj pozicija ispred frustriranog Hirvonena u Citroenu koji je prijavio nedostatak prijanjanja.

Ott Tanak je trenutno na šestom mjestu ispred timskog kolege Evgeny Novikova. Thierry Neuville je deveti u Citroenu, bez obzira na borbu sa blatom. Matthew Wilson i Martin Prokop kompletiraju listu prvih 10 u svojim Fiestama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.