Lauda i Webber imaju istog favorita

Bliži se kraj prvenstva

Lauda i Webber imaju istog favorita

Niki Lauda i Mark Webber predviđaju da će ovogodišnji prvak biti Sebastian Vettel, ali mišljenja su da neće osigurati titulu prije Interlagosa.

Dok oni predlažu Red Bullovog vozača kao favorita za podizanje krune, sam Vettel još uvijek ne može otpisati jedinog preostalog rivala, Fernanda Alonsa. Razlika između njih je 10 bodova uz preostale dvije utrke, ali ipak se i dalje čini da Ferrariju nedostaju pojedina poboljšanja. 

 

" Ništa se nije promijenilo, mislim da će Red Bull naučiti iz svojih grešaka. Bolid je tehnički savršeno podešen, na kraju je sve do Vettela, a njegov bolid je najbrži", bile su riječi Nikija Laude koji se onda osvrnuo i na Alonsove šanse.

 

" Iako Alonso sve odrađuje kako treba, to nije dovoljno iz razloga što se Ferrari ne može takmičiti sa Red Bullom."

 

Webber isto tako misli da je Vettel glavni favorit za osvajanje titule, ali je zabrinut zbog toga što je Alonso bolje pripremljen za moguće teške uvjete na Interlagosu.

 

" Sebastianu je potrebna suha staza, on može voziti i po kiši, ali Fernando je veoma jak, a moguće je nevrijeme u Sao Paulu. Uvijek postoji mogućnost za dramu", izjavio je Webber.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.