Lauda i Wolff ljuti na Rosberga

Uzbuna u Mercedesu nakon sudara

Lauda i Wolff ljuti na Rosberga

Kako je sezona odmicala postalo je jasnije kako su odnosi između Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga poprilično zategnuti. Nakon današnje utrke će sasvim sigurno biti dodatno zaoštreni.

Rosberg je u pokušaju sa vrati izgubljenu poziciju pokušao prestići Hamiltona, došlo je do kontakta dva Mercedesa, Rosbergu je stradalo prednje krilo, Hamiltonu guma. Rosberg je završio na postolju, Hamilton je na kraju morao odustati. Nakon utrke su se oglasili Niki Lauda i Toto Wolff.

" Potez Rosberga je neprihvatljiv, Lewis je imao prednost nema sumnje. Ne znam šta se dogodilo u Rosbergovoj glavi. Razumijem da se vozači bore i to do samog kraja, ali da se nešto ovako desi u drugom krugu. To se ne smije dogoditi. Za Hamiltona je utrka završila loše nema sumnje. Večeras ćemo imati sastanak i vidjet ćemo šta se događa. ovo je loš rezultat kako za Hamiltona tako i za ekipu " kaže Lauda.

" Ovo je neprihvatljiv rizik, neprihvatljiva utrka za nas. Da se naši vozači sudare, nevjerovatno. Sve razumijem, ali ne smije doći do sudara naša dva bolida. I još da se to dogodi u drugom krugu. Ovo može biti odlučujući trenutak u borbi za naslov prvaka i zato je Lewis uznemiren" dodao je Wolff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti