Lauda: Rosbergova odluka me u potpunosti šokirala

Nijemac odlučio završiti karijeru

Lauda: Rosbergova odluka me u potpunosti šokirala

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 ostali su šokirani prije nekoliko dana jer je novi svjetski prvak Nico Rosberg objavio da je ovo njegova posljednja sezona, te da ide u penziju.

Rosberg je prošlog vikenda nakon utrke u Abu Dhabiju po prvi put u svojoj karijeri osvojio titulu prvaka svijeta u Formuli 1, ali je potom šokirao izjavio da je završio svoju karijeru. Njemački vozač šokirao je i šefa Mercedesa legendarnog Nikija Laudu.

"Javio mi je nekoliko sati prije zvanične obavijesti. Mislio sam da me zeza i dosta teško sam prihvatio tu njegovu odluku. Ja se sjećam kada sam osvojio svoju prvu titulu u Formuli 1 i prvo sam pomislio kako ću osvojiti i drugu. Nico očigledno misli nešto drugačije", rekao je Lauda, te dodao:

"Ovaj potez nas je dosta pogodio jer nismo bili spremni za to. Izgubli smo šampiona, najboljg vozača u ovoj godini. Neće biti nimalo lako zamijeniti ga jer je većina vozača pod ugovorima. Postoji mogućnost da uzmemo nekog mladog vozača, ali to bi bio veliki rizik. Praktično svi su se ponudili da mijenjaju Rosberga".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi