Lauda: Vettel se ponašao poput derišta

Nakon duela sa Alonsom

Lauda: Vettel se ponašao poput derišta

Završnica utrke u Silverstoneu pripala je Sebastianu Vettelu i Fernandu Alonsu koji su se žestoko borili za peto mjeso. Borba je bila otvorena do kraja, a putem radio veze moglo se čuti kako se obojica iskusnih prvaka žale na određene stvari. Prije svega zbog nepoštivanja granice staze.

" Ne razumijem Sebastiana Vettel i ono njegovo ponašanje, vriska. Reagovao je poput malog nevaspitanog derišta. Radi se o dvojici vrhunskih vozača. Obojica su bila raspoložena a to je ono što publika želi da vidi tokom utrke na stazi. Još ranije sam razgovarao sa Bernijem Ecclestoneom na ovu temu, jer mislim da bi vozači morali dobiti više slobode na stazu, da se ne kažnjavaju za svaku sitnicu. Ja se borim za bolje utrke, zanimljivije duele na stazio " kratko je objasnio Niki Lauda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.