Loeb ponovo svjetski prvak u reliju

Osma uzastopna titula

Loeb ponovo svjetski prvak u reliju

Francuz Sebastian Loeb (Citroen), osigurao je osmi uzastopni naslov svjetskog prvaka u reliju, nakon što je njegov jedini rival za titulu, Finac Miko Hirvonen (Ford), odustao od daljnjeg nastupa u Velikoj Britaniji na posljednjoj utrci sezone.

Hirvonen je napravio grešku u sedmoj etapi, oštetivši hladnjak i tako nije mogao nastaviti borbu sa Loebom.

"Gotovo je. Želim zahvaliti cijeloj ekipi na trudu i pomoći koju su mi pružali. Nažalost, moramo nastaviti dalje i misliti na budućnost." rekao je Hirvonen.

Sa druge strane Loeb je bio mnogo raspoloženiji:

"Sada sam mnogo opušteniji. Ipak, ostala su još dva dana do završetka britanskog relija. Vodeći sam i želim završiti sezonu pobjedom, četvrtom u nizu, ovdje." rekao je kroz smijeh Sebastian Loeb. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti