Loeb se oprostio na krovu Citroena

U posljednjem nastupu

Loeb se oprostio na krovu Citroena

Deveterostruki uzastopni svjetski prvak, najbolji reli vozač svih vremena, Sébastien Loeb je završio svoju karijeru nastupom na domaćem terenu.

Želio je pobjedom zaključiti priču, ali nije išlo. Citroen Loeba i suvozača Daniela Elena završio je na krovu u rodnoj regiji Elzasu. Nesreća se dogodila na prvoj nedjeljnoj etapi.

" Naravno da sam planirao zaključiti karijeru drugačije. Žao mi je gledalaca koji su nas čekali, ali nas nisu vidjeli. Nismo imali nikakvih problema nakon prevrtanja. Malo smo očito preforsirali, u žestokoj borbi morali smo prekoračiti limite" rekao je na kraju francuskim novinarima Loeb koji je u trenutku odustajanja držao četvrto mjesto sa  pet sekundi zaostatka za vodećim. Loeb je ove godine nastupio na samo četiri relija, pobijedio je u Monte Carlu i Argentini, dok je u Švedskoj bio drugi.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.