Loeb slavio u Monte Carlu

Loeb slavio u Monte Carlu

Vozač Citroena Sebastian Loeb pobjednik je Relija Monte Carlo kojim je startovao ovogodišnji Svjetski reli šampionat (WRC). 

Loeb je posljednji dan relija, koji je nakon četiri godine pauze ponovo uvršten u kalendar šampionata, započeo sa više od dva i po minuta prednosti u odnosu na Danija Sordoa u Miniju, a pobjedom na posljednjem specijalu, dugom oko pet kilometara, samo ju je uvećao.

Sordo je na kraju imao zaostatak od 2:45.5 minuta, dok je treće mjesto zauzeo vozač Forda Peter Solberg i to na svom debiju u Fiesti.

Svjetski reli šampionat nastavlja se Relijem Švedske, koji je na programu od 9. do 12. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.