Lorenzo kreće u odbranu naslova

Za vikend počinje nova Moto GP sezona

Lorenzo kreće u odbranu naslova

Krajem sedmice u Kataru počinje sezona Svjetskog prvenstva u motociklizmu.

Naslov prvaka u elitnoj klasi  motoGP brani Španac Jorge Lorenzo. Njegovi najveći rivali biće nekadašnji klupski kolega i šestostruki svjetski prvak Italijan Valentino Rossi, koji je ove zime prešao u redove Ducatija, te Australac  Casey Stoner, svjetski prvak iz 2007, novi član ekipe Honde.

U favorite se ubrajaju još dvojica Hondinih motociklista -  Španac Dani Pedrosa i Italijan Andrea Dovizioso, koji su na testiranjima ostvarili najbolje rezultate.

Uvod u sezonu biće sada već tradicionalna noćna utrka u Losailu u Dohi, koja je programu u nedjelju, 20. marta. Sezona 2011. završava se 18. utkrom u Valenciji,  6. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti