Lorenzo: Moramo se maksimalno koncentrisati

Španac istakao da ne želi napraviti nikakvu glupost

Lorenzo: Moramo se maksimalno koncentrisati

Jorge Lorenzo je obznanio da neće po svaku cijenu nastojati osvojiti prvenstvo ove nedjelje na pretposljednjoj Moto GP utrci koja se vozi u Australiji.

Zvijezda Yamahe ima prednost od 23 boda ispred Hondinog vozača, Danija Pedrose. U preostalim utrkama je moguće osvojiti najviše 50 bodova. To znači da će Lorenzo biti prvak u slučaju da ovog vikenda osvoji tri boda više od Pedrose. Bila bi to druga Moto GP titula za Španca.

 

Pedrosa je od jula, kada se utrka vozila na stazi Laguna Seca, ostvario svih pet pobjeda od utrka koje je završio. Sa druge strane, Lorenzo je bio prvi u Misanu kada je njegov glavni rival otišao sa staze u prvom krugu.

 

" Samo su dvije utrke do kraja. Moramo se usredotočiti više nego ikad i nastojati da ne napravimo niti jednu grešku", izjavio je Lorenzo.

 

" Bilo bi sjajno osvojiti titulu ove nedjelje i mi imamo tu mogućnost, ali ne želimo napraviti neku ludost da bi to ostvarili. Pokušaćemo to napraviti ovdje, ali nećemo zanemariti i moguće posljedice", rekao je.

 

" Phillip Island je poseban, drukčiji. Staza je veoma brza, njen okoliš je prelijep. Lijepo je takmičiti se ovdje, posebno kad nema kiše i vjetra", zaključio je Španac.

 

Lorenzo i Pedrosa ulaze u pretposljednju utrku, svaki sa po šest pobjeda i jednim odustajanjem.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.