Lorenzo: Okrećem novi list

Vozač Ducatija uoči VN Argentine

Lorenzo: Okrećem novi list

Jorge Lorenzo se nije proslavio na prvoj ovosezonskoj trci za VN Katara.

Na otvaranju nove sezone u MotoGP šampionatu, vozač Ducatija je zauzeo tek 11. poziciju, a priliku za popravni imaće ovog vikenda u Argentini.

Podsjetimo, najbrži na VN Katara bio je Maverick Vinales (Yamaha), a na pobjedničkom postolju našli su se još Andrea Dovizioso (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha).

"U Kataru prvenstvo nije dobro počelo, ali sada moram da okrenem drugi list i fokusiram se na narednu trku. Iako je Termas de Rio Ondo po mene ranijih godina bila specifična, svjestan sam da je Ducati baš tu prošle sezone imao dobru partiju. Mislim da su ove godine u pripremi sposobni da učine pomak čak i za korak dalje. Moramo da ostanemo potpuno fokusirani i krenemo na adaptaciju u argentinskom okruženju. Za mene je ovdje sve novo, a mislim na samog sebe i Ducati na ovoj stazi", rekao je španski vozač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi