Lorenzo operisan

Lorenzo operisan

Edmir Škorić

Vozač Yamahe Jorge Lorenzo uspješno je operisan u Melbornu posle pada tokom zagrevanja na stazi "Philip Island".

Španac  je u padu pred Veliku nagradu Australije ostao bez dijela jednog prsta, a povijredio je još jedan, i bio je primoran da propusti utrku.

Na utrci je trijumfovao Casey Stoner i tako obezbijedio drugu titulu šampiona kraljevske klase Moto GP šampionata, ispred Marca Simoncellija na San Karlo Hondi Gresini i timskog kolege iz Repsol Honde Andree Doviziosa.

"Hirurg je uspio da sačuva nerve i tetive u povrijeđenom prstu pa Jorge neće izgubiti funkcionalnost, kako prsta, tako i šake. Ipak, zbog oporavka, Jorge će morati da propusti trkački vikend u Sepangu, gdje se vozi Velika nagrada Malezije sljedeće nedjelje“, kaže se u saopštenju Jamahe.

Jamaha je takođe dodala da će odluka o tome da li će Lorenzo voziti na zatvaranju sezone u Valenciji, 6. novembra, pošto se procijeni kakvo je njegovo stanje po povratku u Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.