Lorenzo ostaje u Yamahi

Lorenzo ostaje u Yamahi

Adnan Beganović

Španac Jorge Lorenzo bit će timski kolega Valentinu Rossiju u Yamahi i naredne godine, pošto je produžio ugovor s ovim timom.

"Nadamo se da će Jorge ostati u Yamahi još mnogo godina. Nema sumnje da on može da postane Moto GP šampion. Ponosni smo jer je odlučio da ostane u Yamahi iako je dobio nekoliko ozbiljnih ponuda od naših konkurenata", rekao je direktor Yamahe Lin Jarvis.

Dvadesetdvogodišnji Lorenzo trenutno je drugi u generalnom plasmanu MotoGP šampionata i ima 50 bodova manje u odnosu na vodećeg Rossija.

"To je bila važna odluka i baš zato mi je bilo potrebno nekoliko sedmica da je donesem. No, smatram da je najbolja za mene u ovom trenutku. Želim da zahvalim svima u Yamahi jer su uvijek uradili ono što su obećavali", rekao je Lorenzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.