Lorenzo pobjednik VN Francuske

Lorenzo pobjednik VN Francuske

Edmir Škorić

Vozač Yamahe Jorge Lorenzo pobjednik je Velike nagrade Francuske, četvrte ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu u klasi Moto GP.

Španac je došao do druge pobjede u sezoni, a 40. u karijeri. Slavio je sa skoro deset sekundi prednosti u odnosu na devetostrukog svjetskog prvaka Italijana Valentina Rossija (Ducati). 

 

Na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao se aktuelni prvak Casey Stoner. 

 

Lorenzo je ovom pobjedom preuzeo prvo mjesto u generalnom poretku SP-a sa 90 bodova, osam više od Stonera.

 

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Katalonije, 3. juna. 

 

U klasi Moto 2 pobijedio je Švicarac Thomas Lüthi (Suter), ispred Italijana Claudija Cortija (Kalex) i Britanca Scotta Reddinga (Kalex). 

 

Španec Pol Espargaro (Kalex), koji je utrku okončao na šestom mjestu, preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku. 

 

Najbrži u klasi Moto 3 bio je domaći takmičar Louis Rossi (FTR Honda). Drugi je bio Španec Alberto Moncayo (Kalex KTM), a treći njegov sunarodnjak Axel Rins (Suter Honda). 

 

Vodeći Nijemac Sandro Cortese (KTM) osvojio je šesto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti