Lorenzo slavio u Katalunji

Treća pobjeda Lorenza

Lorenzo slavio u Katalunji

Midhat Šljivak

Vozač Yamahe Jorge Lorenzo pobjednik je pete trke sezone Moto GP-a koja se vozila u Katalunji.

Španac je do svoje treće ovosezonske pobjede došao sa pet sekundi prednosti u odnosi na Danija Pedrosi na Hondi, dok je treću poziciju osvojio također vozač Repsol Honde Andrea Dovizioso.

Zanimljiva trka za prvu poziciju između Lorenza i Pedrose riješena je u samom finišu. Lorenzo je sredinom 20. kruga iskoristio greškuPedrose koji je vodio od samog početka trke, te prednost nije ispuštao do samog kraja. Pedrosa jednostavno nije mogao parirati Lorenzu, koji je na kraju sasvim zasluženo osvojio prvo mjesto.

U ukupnom poretku Lorenzo je vodeći sa 115 bodova, ispred Caseya Stonera koji ima 95, te sunarodnjaka Danija Pedrose koji je skupio 85 bodova.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se 17. juna u Velikoj Britaniji na stazi Sliverston.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.