Lorenzo slavio u Mugellu, Rossi odustao

Utrka za Veliku nagradu Italije

Lorenzo slavio u Mugellu, Rossi odustao

E. Čaušević

Španski vozač na Yamahi, Jorge Lorenzo, slavio je danas na utrci za Veliku nagradu Italije.

Lorenzo je danas u Mugellu stigao do nove pobjede iako je utrku startao sa tek pete pozicije. Španac je slavio u vremenu od 41:36.535, a iza njega je završio njegov sunarodnjak Marc Marquet koji je zaostao 19 stotinki.

Pol poziciju na jučerašnjoj utrci osvoijo je Valentino Rossi koji danas nije uspio završiti utrku jer je odustao već u osmom krugu. Mjesto na podiju osvojio je i Iannone koji je danas bio treći sa više od četiri sekunde zaostatka za pobjednikom.

Jorge Lorenzo je vodeći u ukupnom poretku sa 115 bodova, dok je drugi Marquez sa deset bodova manje. Valentino Rossi je treći sa 78 bodova, a Pedrosa je iza njega sa 12 bodova manje.

Naredna utrka MotoGP-a vozi se za Veliku nagradu Španiji na legendarnoj Catalunyji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi