Lorenzo želi prvu pobjedu u Aragonu

Pozitivni utisci sa testiranja

Lorenzo želi prvu pobjedu u Aragonu

Lider u prvenstvu se priprema za svoju domaću utrku. On i njegov timski kolega, Ben Spies, dokazali su spremnost na prethodnom testiranju u Aragonu.

Španac je 2011. godine ovdje završio treći, dok je 2010. za deseti dio sekunde propustio ostvariti podij.

Kako prvenstvo ulazi u posljednjih pet utrka ove sezone, Jorge Lorenzo nakon uvjerljive pobjede u Misanu ima 38 bodova prednosti u odnosu na rivala Dania Pedrosu.

Ben Spies će nastojati kapitalizirati prethodna testiranja da bi se borio za najbolji mogući rezultat. Na ovoj stazi, u protekle dvije godine, Amerikanac ima osvojena dva peta mjesta.

"Aragon nije bio najbolja moguća staza za nas u protekle dvije godine, ipak mislim da smo na testiranju pronašli nešto što će nam pomoći da budemo više takmičarski raspoloženi ovdje. Potrudićemo se da napravimo dobar šou za špansku publiku koja će doći da nas vidi i pokušaćemo pobijediti", izjavio je Lorenzo.

"Imali smo veoma dobro testiranje ovdje prije nekoliko sedmica i nadamo se da će uvjeti biti slični. Imamo veoma dobru podlogu za pozitivan rezultat i trebali bismo brzo uhvatiti ritam u petak ujutro. Bilo je sjajno odraditi vikend u Misanu bez problema, nadam se da će tako biti ostatak godine tako da se možemo koncentrirati samo na to da dajemo maksimum na stazi,“ rekao je Spies.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.