Loš početak za McLaren

Preko dvije sekunde zaostatka

Loš početak za McLaren

M. Maksimović

Start za ekipu McLarena će očito biti težak. Prvog dana u Melbourneu, Button je na kraju bio tek jedanaesti, dok je Sergio Perez bio dva mjesta iza. Za najbržim, Vettelom, obojica su kasnila preko dvije sekunde. Martin Whitmarsh je priznao kako su performanse bolida nezadovoljavajuće.

''Moramo biti zabrinuti zbog našeg tempa. Očitom nam fali gripa i imamo loš bolid Mi se još nedvojbeno borimo s novim bolidom”, kaže Martin Whitemarsh. 

 

Sportski direktor Sam Michael je također nakon prvog dana u Melbourneu, priznao: 

 

''Definitvno nismo ispunili ciljeve koje smo imali za ovo vrijeme. Tokom zime smo puno radili na bolidu, dosta smo stvari promijenili i dalje se nadamo da će se tokom sezone  pokazati da smo na pravom putu. Čeka nas još dosta na bolidu, ali sezona je duga'' priznaje Michael

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.