Lotus i McLaren vode borbu oko glavnog sponzora

Ko kome kvari planove?

Lotus i McLaren vode borbu oko glavnog sponzora

McLaren je uzeo Erica Boulliera Lotusu, vrlo lako bi mogao i glavnog sponzora. Kako navodi većina F1 medija, Boullier kuca na vrata McLarena kao zamjena za Martina Whitemarsha za kojeg opet neki tvrde kako stiže u Enstone.

Ono što je još zanimljivije, McLaren i Lotus vode borbu za glavnog sponzora ekipe. Obje ekipe pregovaraju sa jednim jakim sponzorom, ali ne žele otkriti o kome se radi. Lotus ima manje novca, pa je u pregovore ušao sa dosta nižom cijenom, što znači automatski da je posao McLarena ugrožen.

Za sada niko ne spominje ime, iako se kroz redove provlači kako je riječ o "japanskom proizvođaču tehnike". Je li to Sony, vidjet ćemo....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.