Lotus potpisao novog sponzora

Ekipa u problemima zbog duga

Lotus potpisao novog sponzora

Ekipa Lotusa koja ima velikih finansijskih problema uspjela je potpisati ugovor sa investicionom kompanijom iz Danske, Saxo Bankom. Ovaj ugovor bi trebao donekle olakšati posao ekipi iz Enstonea koja je nezvanično, dužna skoro 100 miliona dolara.

Pastor Maldonado sa sobom će dovesti sponzore, ali još uvijek Lotus kao ekipa nije potvrdio nastup u narednoj sezoni. U međuvremenu je ekipa pokušala spasiti ugovor sa Quantum Motorsportom, ali nije išlo.

"Sretni smo što idemo u saradnju sa Saxo bankom, kompanijom za online poslovanje, kompanijom koja se dokazala u svijetu biciklizma na najvišem nivou sponzorišući Tinkoff- Saxo Team. Očekujemo i radujemo se unaprijed uspješnoj saradnji, jer Saxo Banka ima proaktivan pristup novoj saradnji", istakao je šef Lotusa Eric Boullier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.