Lotus potvrdio, Maldonado drugi vozač

Boullier posložio ekipu

Lotus potvrdio, Maldonado drugi vozač

Vrlo brzo nakon završetka sezone, Lotus je potvrdio vozačku postavu za narednu. Pored Romaina Grosjeana koji je tu već tri godine, tu će se naći bivši vozač Williamsa, Pastor Maldonado.

Maldonado je u tri sezone provedene u Williamsu osvojio 47 bodova, ostvarivši i jednu pobjedu, onu na VN Španije prošle godine.

" Sa zadovoljstvom možemo reći kako Romain Grosjean nastavlja saradnju sa Lotusom i sljedeće godine. Romianu će se pridružiti Pastor Maldonado, vozač kojeg poznajem iz vremena kada je za mene vozio u DAMS-u (Formula Renault 3.5). Svima je jasno kako Pastor ima veliki potencijal ali i tempo što je potvrdio naslovom u GP2 seriji, a onda i nastupima za Williams. Sa Pastorom i Romainom Lotus će biti u stanju kreirati dosta iznenađenja naredne godine" izjavio je šef ekipe Eric Boullier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti