Lotus se i dalje osipa

Otišao i Ciaron Pilbeam

Lotus se i dalje osipa

Nastavlja se osipanje ekipe Lotusa. Još ranije su prošle godine odlučili Lotus napustiti James Allison i Dirk de Bear, kasnije je otišao Kimi Raikkonen, a među posljednjima i Ciaron Pilbeam.

Ciaron je jedno vrijeme imao ulogu trkačkog inženjera Marku Webberu u Red Bullu, a onda je stigao u Lotus krajem 2012. godine. Tamo je zauzeo mjesto Simona Rennia. Ipak, Pilbeam je ostao u Lotusu samo jednu sezone i karijeru će dalje graditi u McLarenu. To je još jedno novo lice od povratka Rona Dennisa, a narednih dana bi trebalo biti jasnije koju će funkciju obavljati Pilbeam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.