Lotus se povukao sa testiranja

Problemi sa novom šasijom

Lotus se povukao sa testiranja

M. Maksimović

U Jerezu su stvari izgledale solidno, Raikkonen je čak postavio najbolje vrijeme prvog dana, međutim, već prvog dana u Barceloni Lotus se suočio sa velikim problemima.

Romain Grosjean je odradio tek sedam krugova u Barceloni, nakon čega su se pojavili problemi sa novom šasijom, E20-02. Postojala je mogučnost da Lotus napravi zamjenu šasija, ali je na kraju Eric Boullier odlučio povući ekipu iz Barcelone.

''Odluka je teška, ali mislim jedina ispravna. Najvažnije je da smo idenfiticirali problem, ali potrebno je vrijeme kako bi smo ga riješili.Na kraju smo odlučili da ne šaljemo staru šasiju iz Enstonea, jer su potrebne modifikacije za oba modela. Imamo posla, ali se nadam da ćemo biti spremni za naredna testiranja'' izjavio je šef ekipe Eric Boullier.

Od trenutka kada je izašao na stazu bolid Lotusa je prošao 1788 kilometara, a problemi su se pojavili na stazi u Barceloni koja je puno brža i zahtjevnija u odnosu na Jerez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.