Lowdon: Nadam se da će Red Bullu izgubiti na sudu

Za budučnost Formule važno je da Red Bull izgubi

Lowdon: Nadam se da će Red Bullu izgubiti na sudu

Graeme Lowdon, šef u ekipi Marussije smatra da bi ukoliko Red Bull dobije svoj slučaj na sudu narednog mjeseca moglo doći do velikih promjena ove sezone u Formuli 1.

Sasvim logično, Lowdon kaže da bi u tom slučaju i ostale ekipe mogle da ignorišu sporni FIA-in senzor, te da nastave koristiti svoj, nakon čega bi na sudu dobili slučaj.

" Po meni stvar je jednostavna. Ako je Red Bull ignorisao upute FIA-e to su uradili samo zato kako bi imali koristi u samoj utrci, kao što se na kraju i dogodilo. Nema drugog razloga. Ako ostale ekipe krenu tom stazom, onda ćemo poredak svake naredne utrke krojiti na sudu, a to nije mjesto. Nije dobro za Formulu 1, baš kao i fanove. Zato se iskreno nadam da će Red Bull izgubiti na sudu. Fanovi, ljudi koji prate Formulu 1, žele da znaju nakon utrke ko je pobjedio, ko je osvojio koje mjesto " kaže Lowdon. Lowdon naglašava kako je sitem funkcionisao za sve ekipe, osim za Red Bull.

" Mi često zatražimo da Charliea Whitinga da nam neke stvari pojasni i mislim da ekipe trebaju poštovati te savjete. Ukoliko budemo stalno ignorisali te savjete, više ćemo biti na sudu nego na stazi" dodao je Lowdon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.