Gađao rivala dijelom bolida i fizički ga napao, pa dobio 15 godina zabrane nastupa

Žestoka kazna

Gađao rivala dijelom bolida i fizički ga napao, pa dobio 15 godina zabrane nastupa

M. Šljivak
Teme:

Zvijezda italijanske Go Kart serije Luca Corberi suspendovan je na 15 godina zbog bacanja dijelova bolida na protivnika tokom trke.

Ovaj 23-godišnjak je u oktobru prošle godine napravio ogroman incident. Nakon što je ispao iz trke, za to je smatrao odgovornim protivnika Paola Ippolita i gađao ga je dijelom bolida.

Srećom, nije ga pogodio, ali je svojim potezom Corberi doveo u opasnost sve vozače na stazi, jer su pri velikoj brzini lako mogli stradati od udarca ili u nesreći koju bi izazvao ovaj potez.

[twitter]https://twitter.com/Formula1arg1/status/1384605175441248256[/twitter]

Nije se na tome zaustavio. Otišao je do boksa i fizički je nasrnuo na Ippolita, zadao mu je nekoliko udaraca, a još veći haos su spriječile ostale kolege i članovi ekipa.

Brojni vozači su ocijenili njegovo ponašanje kao odvratno i zatražili su ogromnu kaznu za Corberija. Jenson Button je zatražio veliku kaznu.

"Upravo je zbog ovog odvratnog ponašanja upropastio šansu da izgradu karijeru u sportu. Njegov otac je vlasnik tima i dopustio je da gurne momka na zid. Doživotna suspenzija za obojicu idiota", rekao je tada Button.

FIA je potom pokrenula istragu. Ona je na kraju okončana kaznom od 15 godina zabrane bavljena utrkama i za njega je karijera završena.

Treba svakako istaći da je Corberi još ranije odlučio da ne želi više da se takmiči i okrenuo se drugim životnim izazovima. Ipak, ostat će upamćen po zaista užasnim slikama sa staze.

Promo

Top Komentari

dedizator
Ovaj video je toliko star tak da je i kazna odležana :)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi