Luca di Montezemolo ne napušta Ferrari

Markiz odbacio špekulacije i nagađanja

Luca di Montezemolo ne napušta Ferrari

Posljednjih nekoliko dana počelo se špekulisati u medijima kako je Luca di Montezemolo spreman napustiti Ferrari.

Luca se početkom 90-tih proslavio organizacijom Svjetskog prvenstva u Italiji, kao iskusni menadžer je izvukao Fiat iz krize, nakon čega se posvetio kompaniji NTV, odnosno pravljenju vozova velikih brzina koju je osnovao zajedno s Diegom Della Valleom, vlasnikom tvrtki cipela koje proizvode modele "Tod's", "Hogan" itd.Nakon toga se okrenuo Ferrariju.

Špekulacija o odlasku di Montezemola su se pojavile nakon što se pojavila mogučnost da se upravo on nađe na mjestu prvog čovjeka avio kompanije Alitalia koju bi trebalo da kupe vlasnici jedne druge kompanije, Etihad. Čak je i prvi čovjek Alitalije Gabriele Del Torchio potvrdio kako je on bio spreman da napusti svoju funkciju kako ne bi ugrozio ugovor sa Etihadom.

Ipak, vrlo brzo je Ferrari odbacio sve priče o odlasku markiza koji je i pored globalne finansijske krize uspio sa Ferrarijem da ostvari profit od 400 miliona dolara. Nezvanično je sam Luca di Montezemolo
istakao kako u ovom trenutku nakon njegove porodice ne postoji ništa važnije u njegovom životu od Ferrarija. Ipak, on bi mogao na kraju dobiti određenu ulogu ukoliko bi došlo do spajanja kompanija Alitalia i Etihad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.