Luca di Montezemolo: Prerano je za Pereza

Meksikanac neće u Ferrari

Luca di Montezemolo: Prerano je za Pereza

M. Maksimović

Ko će biti drugi vozač Ferrerija naredne ? To je pitanje koje interesuje ljubitelje Formule 1. Licitira se mnogim imenima, a jedan od njih je ove sezone odlični Sergio Perez koji je tri puta do sada završio na postolju.

Dva puta je bio drugi, jednom treći, međutim prvi čovjek Ferrarija, Luca di Montezemolo tvrdi kako Perez nije vozač za Ferrarija.

 

''Bilo bi prerano da već sljedeće sezone Perez dođe u Ferrari.On je napravio sjajne rezultate ove sezone, razvija se u odličnog vozača zahvaljujući Sauberu ali i našoj vozačkoj akademiji za mlade vozače. Dolaskom u Ferrari Sergio bi se našao pod velikim pritiskom koji bi ga mogao zaustaviti u daljnjem razvoju'' objasnio je di Montezemolo. On je spomenuo još i Sebastiana Vettela kojeg bi čini se u Ferrariju dočekali raširenih ruku.

 

''Ako me pitate kojeg vozača želim u Ferrariju, onda je to on, Sebastian Vettel.On je sada u situaciju u kakvoj je bio Michael Schumacher kada je prelazio iz Benettona u Ferrari'' zaključio je di Montezemolo 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.