Luca  di Montezemolo: Teško je gledati ovako spor Ferrari

Gazda nije izdržao nakon Sakhira

Luca di Montezemolo: Teško je gledati ovako spor Ferrari

Luca  di Montezemolo je iz boksa svog Ferrarija posmatrao utrku za VN Bahreina. Još ranije je Luca pričao o promjeni pravila jer tvrdi kako nova Formula 1 više nije zanimljiva.

I dok su vozači na stazi demantovali Lucu, njegov Ferrari se mučio. U dosadašnjem dijelu sezone, Alonso i Raikkonen su zajedno sakupili tek 33 boda, Špana 26, Finac tek sedam. Po bodovima je to prilično daleko od voećeg Mercedesa, čak je
i Hulkenberg ispred Alonsa.

" Nisam imao šta vidjeti. Bolno je gledati ovako spor Ferri na pravcu. Nisam puno očekivao od ove utrke, ali sam se nadao da ću vidjeti napredak. Moramo puno i ozbiljno raditi, isprobati mnoge stvari tokom sedmice. Ali ne sviđa mi se gledati ekipu na ovoj poziciji " rekao je razočarani Luca di Montezemolo.

" Utrka je došla na kraju teške sedmice. Staza Sakhir je posebno neugodna za naše bolide i ovu utrku moramo što prije zaboraviti i gledati naprijed. Nije lako gledati naše bolide i vozače koji se bore za pozicije na stazi a onda na ravnim dijelovima ne mogu ni napadati niti se braniti " dodao je Stefano Domenicali

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.