Ludilo u Australiji počelo: Marquez dobio bitku br. 1

Dovizioso pao u četvrtom treningu

Ludilo u Australiji počelo: Marquez dobio bitku br. 1

Španski vozač na motoru Honde Marc Marquez ostvario je danas pol poziciju pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Australije. 

Bile su ovo veoma bitne kvalifikacije obzirom da bitka za titulu odavno nije bila zanimljivija, a do kraja sezone ostale su još samo tri trke. Marc Marquez je ponovo u odlučujućim trenucima pokazao zašto je veliki šampion te je ostvario pol poziciju, dok je njegov rival za titulu Andrea Dovizioso pao u četvrtom slobodnom treningu i na kraju je završio tek na 11. mjestu. 

Ipak, ono što nije uspio Dovizioso, jeste Vinales. Vozač Yamahe se iznenada uključio u trku za pobjedom u Australiji jer je bio veoma dobar u kvalifikacijama i sutra će startati sa druge pozicije. On još uvijek ima teoretske šanse za titulu jer za Marquezom zaostaje 41 bod i sutra će morati prekinuti lošu formu te doći do pobjede. Sa trećeg mjesta startat će Zarco, dok je četvrt bio Andrea Iannone. 

Sutrašnja trka za Veliku nagradu Australije počinje u 7.00 sati. 

Treba reći da će do kraja sezone najbolji svjetski motociklisti voziti u Maleziji te u Valenciji, a da Marquez trenutno ima 11 bodova više od Doviziosa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi