Luthi slavio treći put na Le Mansu

U klasi Moto 2

Luthi slavio treći put na Le Mansu

M. Maksimović

Baš kao i njihove kolege, niti vozači u klasi Moto 2 nisu imali bolje uslove. Staza je bila pod vodom, a najviše razloga za zadovljstvo na kraju je imao Thomas Luthi.

Bivši svjetski prvak iz one najslabije klase, do 125 cc, je slavio ispred Talijana Claudija Cortija i Britanca Scotta Reddinga. Prednost Švicaraca u cilju je iznosila šest sekundi u odnosu na Cortija.

Španjolac Marc Marquez je dan ranije osigurao pole position, ali se nije najbolje snašao na ovoj stazi te je odustao negdje na sredini utrke. Pol Espargaro šestim mjestom je osigurao ''jedinicu'' u ukupnom poretku ispred Marca Marqueza sa svega bodom prednosti.

Johann Zarco je bio najveći tragičar današnje utrke.Debitant u ovom društvu je pao na startu utrke, onda se vratio čak do drugo mjesta, ali nije izdržao do kraja, pa je još jednom odustao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.