Mad Max: Zvijezda Formule 1 obećala nokaut svakom ko ga pita o stalnim sudarima

Verstappen sasvim jasan

Mad Max: Zvijezda Formule 1 obećala nokaut svakom ko ga pita o stalnim sudarima

M. Šljivak

Vozač Red Bulla Max Verstappen zaprijetio je svima kako će biti nokautirani ako ga budu pitali o konstantnim sudarima koje izaziva na stazi.

Dvadesetogodišnji Holanđanin je ove sezone učestvovao u incidentima na svih šest utrka, a dvije od njih nije završio.

Šef Red Bulla Christian Horner je najavio kako će obaviti razgovor sa vozačem kako bi ga malo smirio, a pred Veliku nagradu Kanade Verstappena su novinari pitali o nesrećama koje je izazvao.

Odbrusio im je grubo i zaprijetio udarcem glavom svakom ko ga to pita ubuduće.

"Ne znam. Muka mi je od svih ovih pitanja, tako da, ako mi neko još postavi takvo pitanje, udariću nekoga glavom. Umoran sam od komentara da trebam primijeniti pristup. Nikad to neću uraditi jer me je ovakva vožnja dovela tu gdje sam", rekao je holandski vozač.

Verstappen je ove sezone osvojio 35 bodova. Da nije bilo incidenata ovaj broj bi bio mnogo veći, a najbolji rezultat mu je treće mjesto na VN Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi