Magnussen drugi vozač McLarena

Sergio Perez napušta ekipu

Magnussen drugi vozač McLarena

Kako smo ranije najavljivali, vozačku postavu od naredne sezone čine Jenson Button i mladi Kevin Magnussen. Iako ugovor službeno nije potpisan, Kevin Magnussen će zamijeniti Meksikanca Sergia Pereza.

O Magnussenovom dolasku u McLaren počelo se govoriti i pisati nakon utrke u Abu Dhabiju, kada su čelnici počeli isticati mladog Finca kao odličnog vozača Formule Renault 3.5.

Još 2012.godine Magnussen se predstavio kao vozač koji ima potencijal, ali je na pojedinim utrkama bio brzoplet, mlad, neiskusan. Nakon toga su uslijedili razgovori sa ljudima iz McLarena, a Kevin se na stazu vratio puno smireniji, oprezan ali i ono što je važnije još uvijek je bio dovoljno brz. osvojio je titulu u Formuli Renault 3.5, ostvarivši pet pobjeda u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije