Magnussen nova nada McLarena

I McLarena ulaže u mlade

Magnussen nova nada McLarena

M. Maksimović
Teme:

Mladi Danac, Kevin Magnussen je novo ime u ekipi McLarena.Bolje rečeno novi mladi vozač koji će ući u McLarenov program razvoja.

Kevin će dobiti svoju priliku na simulatoru novog bolida zajedno sa Garryjem Paffettom i Oliverom Turveyjem, a na stazi ćemo gledati na kraju godine kada je na programu testiranje mladih vozača.
Kevin je rođen 5.oktobra 1992.godine, do sada je nastupao u Formuli Renault, Eurocup Formuli Renault, Danskoj Formuli Ford, zatim u Njemačkoj i Britanskoj Formuli 3.

Kevin je sin nekadašnjeg vozača McLarena i Stewart Forda, Jana Magnussena koji se posljednjih godina posvetio utrkama 24 sata Le Mansa, gdje je do sada pobjeđivao četiri puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.