Magnussen: Poseban ugođaj je voziti noćnu utrku

Mladi Danac jedva čeka start VN Bahreina

Magnussen: Poseban ugođaj je voziti noćnu utrku

Mladi danski vozač za volanom McLarena Kevin Magnussen pravo je otkriće u svojoj debitantskoj sezoni u Formuli 1.

Magnussen je na prvoj utrci sezone u Australiji završio na odličnom drugom mjestu, dok je u Maleziji bio deveti. Mladi Danac očekuje odličan nastup i na trećem takmičenju sezoe za Veliku nagradnu igru Bahreina.

"Mislim da će mi dosta pomoći iskustvo koje sam stekao na ovoj stazi tokom zimskog testiranja. Nadam se da neće biti neke velike razlike, jer staza je dobra i brzo se prilagođavam. Zaista sam uživao na testiranju, nadam se da će tako biti i za vikend", kaže Magnussen.

"Iako staza Sakhir ima nekoliko oštrih krivina, ona ipak nije toliko brza i zahtjevna kao Sepang u Maleziji. Iskreno se nadam da će ovo biti jedno zanimljivo i neizvjesno takmičenje u kojem ćemo svi moći uživati".

"Poseban će ugođaj biti voziti noćnu utrku. Nadam se da ćemo iz toga mi izvući najveću korist i da će neko iz našeg tima slaviti na 10. Velikoj nagradi Bahreina", zaključio je Kevin Magnussen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.