Magnussen: Razočaran jesam, ali vrijeme je na mojoj strani

Danac na kraju ostao test vozač

Magnussen: Razočaran jesam, ali vrijeme je na mojoj strani

Kevin Magnussen je u svojoj debitantskoj F1 sezoni osvojio 55 bodova i na kraju je zauzeo 11.mjesto ukupnog poretka. Najbolji posao je napravio u Australiji gdje je sretno došao do drugog mjesta. Nakon toga je jedanaest puta bio u bodovima.

Ipak to mu nije bilo dovoljno da osigura svoje mjesto u McLarenu naredne godine uz Fernanda Alonsa.
Danac ostaje u McLarenu, ali kao test vozač.

" Naravno da sam nakon svega razočaran jer neću imati priliku da vozim utrke sa novim Hondinim motorom. Međutim, još uvijek sam član jedne velike ekipe kao što je McLaren i još pred sobom imam dovoljno vremena. Ovo jeste za mene korak unazad, ali bit će još pravih prilika " kaže mladi Danac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.