Magny-Cours od naredne godine u kalendaru?

Francuzi se spremaju za povratak

Magny-Cours od naredne godine u kalendaru?

Šest godina je prošlo od posljednje utrke koja je vožena za VN Francuske. Od te utrke na Magny-Coursu Francuske nema u kalendaru, ali kako kaže prvi čovjek ove staze Serge Saulnier, bolidi Formule 1 mogli bi se ponovo utrkivati na ovom mjestu od naredne 2015. godine.

" Na ovom projektu radimo već tri godine. Imamo status kandidata i borimo se za utrku koja bi se vozila već naredne godine. Stvari se razvijaju polako, ali sigurno i mislim da je došlo vrijeme da potpišemo taj ugovor. Nadam se da će sve biti riješeno prije ljeta " tvrdi Saulnier.

Najviše pobjeda u Francuskoj ima Michael Schumacher (osam) slijede Prost sa šest odnosno Chiron sa pet pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti