Maldonado: Bolid je pouzdaniji

Vozač Lotusa ugodno iznenadio prvog dana

Maldonado: Bolid je pouzdaniji

Prošle sezone ekipa Lotusa je imala ogromnih problema, Grosjean je osvojio osam, Maldonado dva boda.Sudeći po rezultatima i ponašanju bolida na stazi, naredne bi ipak trebala označiti jedan pomak naprijed, pitanje koliki.

Prvog dana u Barceloni, Pastor Maldonado je najboljim vremenom ugodno iznenadio.

"Na početku smo imali manjih problema sa senzorima, ali ništa posebno. dan je bio dobar, možda nedovoljno jer neke stvari moramo popraviti. U ovom trenutku ne znamo šta su to napravile ostale ekipe. Ne znamo koliko su goriva imali. Mi obično odrađujemo stintove od oko 11-12 krugova. Ono što je važno u ovom trenutku rekao bih da smo napravili iskorak po pitanju pouzdanosti bolida. Vidjelo se to u Jerezu" naglasio je
Maldonado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti