Maldonado katapultirao Gutierreza

Gutierrez letio kroz zrak

Maldonado katapultirao Gutierreza

Utrku na stazi Sakhir obolježio je neugodan sudar između Estebana Gutierreza i Pastora Maldonada. U 41. krugu na izlasku iz pit-linea, Maldonado je dodao gas, pa je bočno sa unutrašnje strane zakačio Gutierreza koji se nalazio na ulasku u krivinu.

Udarac je bio poprilično jak, Gutierrez je proletio zrakom, okrenuo se, bolid je udario od stazi u tom trenutku nije izgledalo nimalo dobro.

" Najvažnije je da sam dobro. Nakon utrke sam obavio potrebne preglede i svi rezultati su u redu. U trenutku kada me udario Maldonado ja sam bio iznenađen, nisam znao šta se dogodilo. Očigledno sam bio ispred njega, krivina je bila moja, ali nisam mogao popraviti situaciju " rekao je Gutierrez nakon utrke.

Takvo mišljenje nije imao Pastor Maldonado koji tvrdi sljedeće:

" Esteban je imao neku čudnu putanju u krivini. Možda je promašio kočenje, ali ja u krivini nisam imao izbora. Mislim da nije imao sreće, ali ono što je najvažnije prošao je bilo kakvih povreda".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.