Maldonado najbrži, Schumacher u zidu

Drugi slobodni trening na Hockenheimu

Maldonado najbrži, Schumacher u zidu

M. Maksimović

Pastor Maldonado je bio najbrži na drugom slobodnom treningu na stazi  Hockenheim. uslovi su opet bili loši, kiša je padala a temperatura staze i zraka nije prelazila 17 stepeni.

U takvoj situaciji većina vozača je nešto više vremena provela u boksevima, čekajući nešto bolje uslove. Tako smo nakon pola sata imali nekih 15 minuta bolide na stazi, gume za kišu su se polako zagrijavale. Prvo je Nico Rosberg postavio vrijeme 1:39.021, pa je Schumacher odgovorio sa 1:38.194.

Kako je vrijeme odmicalo staza je polako počela da se suši, a na vrhu su se redom sa najbržim krugom mijenjali Verge, Schumacher, Alonso, Schumacher, Grosjean, Massa, Perez. To je bio period kada nije bilo kiše, ali pola sata prije kraja treninga opet je počela padati.Prije nego što se nebo otvorilo, Maldonado je odradio krug u vremenu 1:27.476 što je na kraju bilo najbolje vrijeme.

Vozači su ponovo uzeli gume za kišu, vremena su padala, te je postalo jasno kako neko teško može Maldonada pomaknuti sa prvog mjesta.U završnici je prvo izletio Australac Ricciardo, a onda je svega par minuta kasnije stradao i Michael Schumacher.Michael je nakon 12 krivine zakačio ivičnjak koji ga je izbacio u zaštitni zid. Nakon ove nesreće, trening je prekinut.Pastor Maldonado je prvi, Nico Rosberg drugi, Vettel treći, dok su među prvih pet završili Sergio Perez i Romain Grosjean.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.