Maldonado napustio Williams za 25 miliona dolara

Platio raskid ugovora

Maldonado napustio Williams za 25 miliona dolara

Ekipa Williamsa je u petak objavila svoj finansijski izvještaj za 2013. godinu koji između ostalog pokazuje kako je ova ekipa i pored katastrofalne sezone (pet osvojenih bodova) " u plusu" 20 miliona dolara operativne dobiti.

Pitanje na odgovor kako možemo dobiti ako se pogleda ugovor Pastora Maldonada. Nezvanično, Pastor je za raskid ugovora Williamsu platio 25 miliona dolara naravno zahvaljujući kompaniji PDVSA. Međutim, Frank Williams taj " plaćeni"  raskid ugovora ne spominje.

" Komercijalno, ostvarili smo uspjeh kroz zimsko razdoblje i Williams nastavlja privlačiti vrlo odanu grupu partnera i navijača. Ovogodišnji rezultati pokazuju da poslujemo odgovorno i gradimo temelje koji će nam osigurati rast. U sezonu 2014. smo krenuli dobro i nadam se da možemo nastaviti poboljšavati naše performanse " kaže Frank Williams

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti